Vintage meubels

Als het op het inrichten van uw huis aankomt, zoekt u waarschijnlijk naar betaalbare manieren om de stijl te bereiken die u wilt. Gelukkig is er een geweldig alternatief voor dure nieuwe stukken. U kunt tweedehands meubels en decoraties kopen en uw huis die vintage look geven tegen een betaalbare prijs. Met de heropleving van de industriƫle en gotische stijl in interieurontwerp, zijn er veel koopjes en antiek beschikbaar op vlooienmarkten, kringloopwinkels en veilingwebsites. Dus, als je erover denkt om vintage meubels of decoraties aan je huis toe te voegen, hebben we zes tips die je zullen helpen vinden wat je zoekt.

Weet het verschil tussen vintage en antiek

Veel vintage meubels kunnen antiek zijn, maar niet alle antieke meubels zijn vintage. Het verschil tussen de twee zit hem in de herkomst, de materialen en de staat. Als het gaat om de herkomst, zijn antieke meubels gemaakt van stukken die minstens 100 jaar oud zijn. Dit betekent dat de meubels voor 1938 zijn gemaakt. Vintage meubelen daarentegen zijn meubelen die zijn gemaakt tussen 1938 en de jaren 1980. Dit betekent dat ze werden gemaakt net voordat industrieel design populair werd. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is echter de gebruikte materialen. Antieke meubelen zijn gemaakt van materialen die tegenwoordig niet meer verkrijgbaar zijn, zoals ivoor, schildpad en veel verschillende houtsoorten. Vintage meubelen daarentegen zijn gemaakt van materialen die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Ze werden toen echter op een andere manier gebruikt, waardoor de meubels interessanter zijn door het vintage design.

Controleer op tekenen van reparaties.

Een ding dat je in de gaten moet houden als je antieke of vintage meubels koopt, zijn reparaties. Hoe ouder het meubilair is, hoe waarschijnlijker het is dat het enkele tekenen van reparaties zal hebben. Dit kan zowel een goede als een slechte zaak zijn. Het is een goede zaak, want het betekent dat iemand heeft verzorgd van de meubels voor u. Dit kan betekenen dat het functioneel en stevig meubilair is. Het is een slechte zaak omdat als je het meubilair koopt, je het misschien moet repareren. Als u tekenen van reparaties ziet, moet u controleren of ze stevig zijn of niet. Als de reparaties stevig lijken, dan zijn ze misschien geen probleem. Als ze echter lijken alsof ze in de nabije toekomst kapot zullen gaan, moet u waarschijnlijk voorkomen dat u het meubilair koopt.

Conclusie.

Er zijn veel geweldige koopjes en antiek beschikbaar op vlooienmarkten, kringloopwinkels en veilingwebsites als je erover denkt om vintage meubels of decoraties aan je huis toe te voegen. Maar je moet wel het verschil weten tussen vintage en antieke meubels om precies te vinden wat je zoekt. En u moet altijd de kwaliteit controleren voordat u iets koopt om te voorkomen dat u rommel koopt die moet worden gerepareerd.

Categories: Shoppen